הטרק שלא בחר את שמו | 4-6.4
טרק במרחב ביוספרי - שביל רמות מנשה / מגידו
בהובלת עומר זיו ונועם גרינפלד
“פרחים הם הדרך של האדמה לחייך"
(משפט עם גיאורגי).
אחרי לא מעט טרקים נודדים במדבר יהודה והנגב הגיעה שעתו היפה של הגליל (התחתון). עונת האביב מבטיחה לנו פריחות, זרימות והרבה צבע בעיניים, ואנחנו נענים לקריאה ויוצאים. הנודד הזה מתמקד בשביל שהפופלאריות שלו הייתה בשפל עד כה - אך לא עוד.
פעם היו קוראים לו שביל רמות מנשה והיום מבקשים שנקרא לו שביל מגידו. מה שיצר מצב קצת מוזר כי עכשיו כולם אומרים: “אני מטייל על שביל מגידו, זה שהיה פעם שביל רמות מנשה”. ובקיצור הטרק שלא בחר את שמו.
לנו וגם לכם (כך אנחנו מניחים) זה לא באמת משנה. הצטרפו אלינו לשלושה ימים במרחב המדליק שבין כביש 67 ל-77 (בין ואדי-ערה לאדי מילק). אנחנו נעבור בין שטחי מרעה, יערות קק”ל, חורש טבעי ושטחי חקלאות בעונה היפה ביותר. לתוך כל זה מתכנסת היסטוריה עתיקה, מורשת תרבותית והתיישבות מהחשובות והמעניינות בארצנו. את סיפורם של כל אלו נקים לתחייה לאורך הטרק.
נ. מוצא: עין השופט | סיום : צ. מגידו | 2 לילות / 3 ימים, 46 ק”מ | דרגת קושי: בינונית-קשה | תוואי הטיול : שבילים, נחלים, דרכי עפר
תכנית הטיול עשויה להשתנות בהתאם לתנאי מזג האוויר
יום 1 ניפגש במתחם תחנת הדלק “מנטה” בצומת מגידו, שם נחנה את הרכבים ונעביר את ציוד הלינה שלנו לרכב המנהלה. מכאן נעלה על הסעה שתקח אותנו אל תחילת המסלול ובמרכזו הנחל המוכר ביותר במרחב - נחל השופט. הבוקר הוא הזמן הטוב והרגוע ביותר לבקר במקום. זהו אחד מהאיזורים הכי מוכרים ברמות מנשה והוא נמצא ממש על קו המגע עם עמק יזרעאל. קק”ל בשיתוף המועצה האזורית מגידו הכריזו על חלק גדול מן האיזור (84 אלף דונם) כמרחב ביוספרי וכך הביאו לשימור אופיו עם כל ערכי הטבע שבו (ובשנת 2011 הכיר בו גם אונסק”ו ככזה). אנחנו נמשיך עם שביל מגידו המשתלב יחד סימוני השבילים המוכרים. נחצה את עמק השלום ונלך לאורך הנחל עד העלייה להר גחר וחניון הלילה.
אורך המסלול 11 ק"מ | טיפוס 185 מ' | ירידה 212 מ'
יום 2 יום בסימן נחל דליה על כל יובליו. מבט חטוף במפה יראה כי המילה “עין” נמצאת כמעט בכל משבצת. לא סתם היה המקום בו אנחנו מטיילים מקור החיים לערי החוף ובראשם קיסריה. מכאן “תפסו” האדריכלים הרומים את המעיינות וניתבו אותם אל אמת המים הגבוהה על כל שלביה. נרד מחניון הלילה אל נחל גחר בו נבלה את החצי הראשון של הבוקר. נלך כמעט לכל אורכו ובמגמת עלייה מתונה (יחסית) נצא אל חזרה אל המרחבים. חלקו השני של היום כבר יחצה את נחל שלף, דליה והנחל הגדול באיזור - נחל תנינים. לסיום, נעשה מקלחת במאגר רז הקסום הנמצא במרחק הליכה קצר מחניון הלילה.
אורך המסלול 18 ק"מ | טיפוס 336 מ' | ירידה 382 מ'
יום 3 להתעורר ביער ערפילי זאת חוויה מיוחדת וכך צפוי לנו. נעשה זאת מוקדם ונצא אל המקטע הכי פחות מוכר (גם כי הוא קצת חדש ונפרץ במיוחד עבור שביל מגידו). עם הפנים צפונה ומזרחה נלך בכיוון אחד האתרים הכי חשובים במרחב - תל מגידו וברקע עמק יזרעאל ורכסי הגליל התחתון המרכזי. מגידו נמנתה עם אחת הערים החזקות בכנען ועד היום מהווה אבן שואבת לאלפי מאמינים נוצרים אשר על-פי המסורת מאמינים כי כאן עתיד להתרחש אירוע “הארמגדון” המפורסם. דרך שרידי אלונים עתיקים נגיע אל נחל הקיני הזורם בסמוך לתל המקראי המפורסם אשר לא רחוק ממנו גם נקודת הסיום שלנו.
אורך המסלול 16 ק"מ | טיפוס 466 מ' | ירידה 509 מ'
מחיר הטיול – 990 ₪ (מקסימום מטיילים בקבוצה: 18-20)
המחיר כולל :
המחיר אינו כולל :
ביטולים :
אז איך נרשמים?
וזהו, מטיילים!
נקודת המפגש בתחילת הטיול :
את הפריטים הבאים יש להביא בנפרד ולא בתרמיל:
האזינו לפרק הפודקאסט שלנו בנושא ציוד כאן
מדריך נוח בנושא ציוד אפשר למצוא באתר של יזהר
או כמובן - סרטון הציוד הטוב ביקום :
נספח 1 - מנהלה קלה
הטרקים שלנו בארץ מתנהלים קצת אחרת מהטרקים בחו"ל. מאחר והלינה במהלך טרק בארץ מתבצעת ברובה בשטח ובחניוני לילה ללא שירותים, תאורה וחשמל - מבחינתנו זאת הזדמנות. אם כבר אנחנו מבלים תחת הכוכבים, היינו רוצים לעשות זאת בצורה צנועה ולא רועשת מדי. אבל חשוב לנו לספק לכולנו את כל מה שצריך וכאן נכנסת לתמונה המנהלה הקלה. סגנון טיול זה מאפשר לנו גם ליצור טרקים במחירים נוחים ולצאת בקבוצות קטנות שבין 16-20 מטיילים (תלוי באופי הטרק).
מה בפועל זה אומר?
דגשים בנושא ציוד הלינה: שק שינה, מזרון ואוהל