טרק במזרח גרינלנד - הכי פראי שיש - 21.7-1.8
הכי רחוק שאפשר. אבל באמת
בהדרכת יזהר דמטר
הי, זה יזהר.
בדרך כלל אנחנו כותבים את הדפים שלנו יחד, אבל גרינלנד היא עניין אישי אצלי.
אין עוד מקום על פני כדור הארץ, שבו הרגשתי את השטח בעוצמה כמו מזרח גרינלנד.
זה מקום בו ראיתי ליוויתנים מתיזים סילוני מים בין הקרחונים, מקום בו ילידים אינואיטים לוכדים דגי פורל כבר יותר מ-2000 שנים, ומקום שברגע שנרגעת בו הרוח - לא שמעתי דבר מלבד הקרחונים מתבקעים בלחצי העונה.
השמש תשקע סביב 23:00 בלילה, ואחרי דמדומים של 4 שעות תזרח עלינו שוב ב-2:30. התאורה תהיה עדינה וזהובה למשך כמעט חצי מהיממה ותצבע את הנוף הקשה בגוונים רכים של צהוב.
אנחנו נהיה לבד בשטח. נקים את מחנה האוהלים וסירות דייגים מקומיים יסייעו לנו בהעברות הציוד, נפרוס רשתות דייג ונאסוף צדפות בשפל. נשמור בלילה מפני דובי הקוטב ונביט על הקרחונים שטים לאיטם. מעטים בני האדם שהיו במזרח גרינלנד. רובה המוחלט של האוכלוסיה הגרינלנדית (50,000 איש !) גרים במערב האי, אזור יותר נגיש ונוח, וגם שטוח. אנחנו נטייל ב-”אלפים הגרינלנדיים”, מקום בו פסגות ההרים יזדקרו כ-2000 מ’ מעלינו.
זהו אינו טיול שמתאים לכל מטייל. זהו טיול תובעני, שלעיתים מתסכל ומעצבן. אין קליטה, אין שבילים, אין מקלחות ושירותים, ואין בקתות במזרח גרינלנד. אנחנו נלך בתוואי שטח הררי לא פשוט, וגם נחצה נהרות קפואים. לעיתים נקים מחנה בערפל סמיך, ולפעמים יישרף לנו האורז. זהו טיול למי שמוכן להשאיר את הציניות מאחור ולהתמסר לחוויה הגרינלנדית. חוויה של פראיות טוטאלית, ללא פשרות.
“ איך מצאתם את אמריקה ? “
“ פנינו שמאלה בגרינלנד. חבל, היא הייתה נראית יותר מעניינת מ-L.A..."
רינגו סטאר מתראיין במהלך מסע ההופעות הראשון של הביטלס באמריקה, 1964
נ. מוצא: רייקוויק (איסלנד) | סיום : קפלוויק (איסלנד) | 12 ימים, 67 ק“מ, 3100 מ‘ בעליה* דרגת קושי: קשה | תוואי הטיול : טונדרה, סלעים, ורצועות חוף חוליות.
*אנא קראו היטב את ההערה לגבי התכנית אחרי יום 12
יום 1 ניפגש בשעה 17:00 ברייקוויק, בירת איסלנד. נכיר את חברי הקבוצה, נביט יחד במפות, ונתחיל להתרגש. ארוחת ערב במסעדה מעולה וחלומות על ליוויתנים.
לינה בחדרים זוגיים עם שירותים ומקלחת משותפים לכל 3 חדרים.
יום 2 בשעות הבוקר עוד תהיה לנו הזדמנות להשלים פריט ציוד כזה או אחר, ולרכוש עוד שלל מזונות לקראת הטיול. רוב הציוד הקבוצתי והמזון “הקשה” ישוט מדנמרק כחודש לפני הטיול שלנו. במטוס ניקח עוד ציוד קבוצתי מאיסלנד, ובתיקים האישיים שיטוסו נחלק עוד ציוד שיטוס עמנו. נטוס לשדה התעופה הבין-לאומי הרשמי של האי קולוסוק. נשמע שם גדול, אבל בפועל זהו מנחת צבאי לשעבר שלידו קיוסק, ובו בעיקר ניתן לקנות ציוד דייג… חוויית הטיסה עצמה מדהימה. מהמטוס כבר נראה את כיפת הקרח הגדולה שנמשכת עוד כ-3000 ק״מ אל הקוטב הצפוני. מהשדה, טרקטורון קטן יישא את הציוד שלנו אל המזח שממנו נמשיך בשייט של כשעה וחצי דרך הפיורד (המהמם) Ikaasartivaq. כאן כבר נתחיל להבין לאן הגענו, כשבכל הפסגות המחודדות שמעלינו ירקדו הקרחונים.
נגיע אל הכפר הקטנטן טיניט (110 תושבים). תושביו מתפרנסים בעיקר מדייג, והם נשארים בו גם בחורף, כשהדייג בעזרת קאנו מתחלף בצייד דובים וכבשי מושק בעזרת מזחלות כלבים. בכפר הקטנטן נלך לבית קטנטן, נתארח בסלונה של אחת המשפחות ונאכל יחד ארוחת ערב מקומית. לאחר מכן נלך לבית אפילו יותר קטנטן, נפרוס את מזרונינו, ונישן בבית.
welcome to Greenland. לינה בשקי שינה בבית בכפר טיניט, ללא הציוד הגדול.
יום 3 היום נלך בטיול נינוח יחסית, לכיוון פתח הפיורד Ikaasartivaq ששטנו בחלקו אמש. בדרך אל הכפר נכיר את הפיורד שלאורכו נבלה את כל הטיול שלנו - Sermillik, או בכינוי שלו - אוטוסטרדת הקרח. זהו הפיורד הנגיש ביותר, שמחובר לכיפת הקרח הגדולה. אחרי הצהריים נגיע למחנה הראשון שלנו בטיול, סמוך לבקתה (הרוסה) שבה ישן Julius von Payer במסע הגילוי שלו באזור לפני כ-150 שנים. ביומנו הוא כתב “לו רק יכולתי לקחת את כל היופי הזה לאוסטרו-הונגריה, הוריי היו בוודאי גאים בי...”. אם קוראים מעבר לתסביכי האב של יוליוס, מדובר בפינה יפיפיה שנתארח בה הערב.
בכל מחנה נמלא לנו חבית מים נקיים מאחד הנחלים, נעמיד פינת קפה כיפית, ולאט לאט נכין את ארוחת הערב שלנו. כמעט את כל המזון נביא איתנו מראש, ולאורך הדרך ננסה להשיג או לדוג טראוטים טריים (זאת העונה) או צדפות.
לינה במחנה האוהלים שנקים יחד, באוהלים זוגיים, ללא שירותים או מקלחת.
אורך המסלול 8 ק"מ | טיפוס 540 מ' | ירידה 540 מ'
יום 4 למעשה, הטרק בגרינלנד בנוי בין הים לבין הקרח. לכל אורך החופים הדרומיים בגרינלנד קיים מרחק בין הקרחונים לבין החוף, שנוצר בעיקר בגלל הטופוגרפיה. אנחנו מנצלים את הרצועה הזו להליכה. היום נעלה בוואדי אחד, לאורך המים השוצפים, וממנו נטפס לפסגה מחודדת מעל הפיורד לתצפית 360 מעלות נפלאה. מהפסגה נרד אל המפרץ אל מחנה השני שנקים.
לאורך הלילה, כמו בכל הלילות, נקיים משמרת לילית להתראה מדובים שעשויים להתקרב למחנה מכיוון החוף. הדובים רעבים בקיץ, ואנו מטיילים עם רובה צייד וזיקוקים. מטרת הרובה היא בעיקר להרעיש, ולהוות מוצא אחרון למקרה והדוב יתקרב. דובים בדרך כלל שוחים במפרצים, וניתן לזהות אותם מרחוק מאד. בזכות השמירה יש לנו מספיק זמן על מנת לקיים מהומה ורעש גדולים ואלו יבריחו אותו לדרכו.
לינה במחנה האוהלים שנקים יחד, באוהלים זוגיים, ללא שירותים או מקלחת.
אורך המסלול 12 ק"מ | טיפוס 520 מ' | ירידה 520 מ'
יום 5 שגרת הבוקר שלנו תהיה די נינוחה, ותכלול קפה (שומר\ת אחרונ\ה יכינו...) ארוחת בוקר, קיפול המחנה (בימים שנזוז בהם בין המחנות), ויציאה לטיול. ללא קליטה וללא חושך מימד הזמן מתעמעם מאד לאורך הטיול, וזאת חוויה מיוחדת בפני עצמה. היום נחצה פאס גבוה, בהליכה מורכבת בטונדרה (שיחייה) הגרינלנדית, כשפנינו אל המחנה שלנו שהפעם יהיה ממש על חוף ה-Sermillik, קרחונים גדולים וקטנים ישוטו מול עיננו הבוהות.
לינה במחנה האוהלים שנקים יחד, באוהלים זוגיים, ללא שירותים או מקלחת.
אורך המסלול 14 ק"מ | טיפוס 340 מ' | ירידה 340 מ'
יום 6 את היום ננצל לעלייה לאחת מהפסגות באזור. אנחנו נמצאים כעת באחת הנקודות המרוחקות ביותר בעומק הפיורד, ובה ניתן בקלות יחסית למצוא ליוויתנים. בהתאם לדיווחי הדייגים בקשר, ננסה להבין היכן נוכל להביט מלמעלה על להקות הליוותנים גדולי הסנפיר שעולים לכאן בקיץ כדי לזלול בעיקר את הקריל. אנחנו נוכל בקלות לזהות אותם מרחוק, שכן אורכם הוא בממוצע 15 מטרים... נשוב למחנה שלנו, מול האוטוסרדה.
לינה במחנה האוהלים שנקים יחד, באוהלים זוגיים, ללא שירותים או מקלחת.
אורך המסלול 12 ק"מ | טיפוס 650 מ' | ירידה 650 מ'
יום 7 אחרי שבוע שאנחנו מביטים עליה מרחוק - הגיע הזמן שלנו להתקרב לכיפת הקרח הגדולה שמכסה 80% מגרינלנד. נארוז את המחנה ונצא בשייט אל הפיורד ע”ש יוהן פטרסון (עוד תזכורת לכך שגרינלנד היא בעצם טריטוריה דנית). בדרך נעצור בכפר הקטן Tinit להתארגנות, ונקים מחדש את המחנה בסמוך לאחד מהקרחונים שנופלים אל הפיורד העצום.
לאחר מכן נצא לסיבוב היכרות קצר עם האזור החדש אליו הגענו.
לינה במחנה האוהלים שנקים יחד, באוהלים זוגיים, ללא שירותים או מקלחת.
אורך המסלול 4 ק"מ | טיפוס 150 מ' | ירידה 150 מ'
יום 8 מהפסגות באזור, ניתן לראות חלקים גדולים מכיפת הקרח. אני חושב שזה די ברור מה נעשה היום...לילה אחרון שלנו בשטח, בשמירה, ובאוהלים.
לינה במחנה האוהלים שהקמנו אתמול, באוהלים זוגיים, ללא שירותים או מקלחת.
אורך המסלול 9 ק"מ | טיפוס 650 מ' | ירידה 650 מ'
יום 9 נקפל את המחנה, ונצא לשייט ארוך וקופצני עד לעיירה המרכזית במזרח גרינלנד - Tasiilaq. כשנגיע לעיירה, נעלה הציוד לבית קטן שבו נבלה ביומיים הקרובים. בבית נבשל לעצמינו, ננוח, ונבלה זמן בעיירה גרינלנדית בקצה העולם - מי חשב שאי פעם נעשה את זה ?
אחה”צ נעלה ל-”עמק הפרחים”, שנמצא מעל העיירה. מסלול קטן וחמוד שבעיקר יגרום לנו לחקור את העיירה וסביבותיה. לינה בבית שנועד לאירוח (קוטג’) בחדרים של שלישיות או רביעיות, שבו נבשל ונתארגן בעצמינו.
בבית יהיו שירותים, מקלחת, ולצערינו-אינטרנט (כן כן...).
אורך המסלול 8 ק"מ | טיפוס 250 מ' | ירידה 250 מ'
יום 10 היום נצא לטייל לפסגת ה-Sømandsfjeldet. זהו ההר שמעל העיירה, וממנו ניתן לראות מצד אחד את האוקיאנוס הגדול בו ישוטו ספינות הדייג מהעיירה ומהצד השני את ההרים הקפואים בהם טיילנו. מההר נרד שוב לעיירה, ואולי אפילו נצא אל הבר המקומי !
לינה באותו הקוטג’.
יום 11 זה היום האחרון שלנו בגרינלנד. את הבוקר ננצל לביקור במוזיאון האינואיטי הקטן ולעוד טיול קצר בחוף ובעיירה. בצהריים נארוז את הציוד הקבוצתי, ננקה את הבית בו התארחנו, ונרד אל הנמל לשייט חזרה לכיוון שדה התעופה בקולוסוק. בטיסת אחה”צ נשוב לאיסלנד, הקרחונים באוקייאנוס ילכו ויתמעטו, וננחת בשדה התעופה הומה האדם. איזה הלם אלוהים ישמור !
נישן במלון ליד שדה התעופה, בעיירה Keflavik, בחדרים זוגיים עם שירותים ומקלחת בחדר.
יום 12 ארוחת בוקר אחרונה ביחד (לא אנחנו נכין ! אפשר להאמין ?!) וקפה ארוך עד שלאט לאט נתפזר כל אחד לדרכו. רק המעטים שהיו שם, יוכלו להבין את המבט שיש לנו בעיניים.
*חשוב : תכנית הטיול בגרינלנד היא הבסיס לתכנון הטיול, אבל כמות המשתנים שתשפיע על הטיול שלנו היא גדולה במיוחד - להלן רשימה חלקית בלבד : מז”א באיסלנד ישפיע על הטיסה לגרינלנד, כמות קרח גדולה יכולה לחסום חלק מהפיורדים אליהם סירות אמורות להביא לנו ציוד, אזורים בהם נראו דובים לאחרונה ינתבו את מסלולי ההליכה שלנו...ועוד... (כבר כתבנו “גמישות” ברשימת הציוד).
תודה לריטה מנדס פלור על התמונות הנפלאות !
שוב נדגיש, אנו נסייע בהכוונה לנקודות השונות, ונשמח אם תמשיכו לטייל בסביבה ותנצלו היטב את הזמן בחוץ לארץ.
נקודת המפגש בתחילת הטיול :
נקודת הסיום של הטיול :
מחיר הטיול –4890 € (בקבוצה של עד 11 מטיילים).
המחיר כולל :
זהו המחיר הסופי, אין עוד עלויות נסתרות או תנאים במחיר הטיול.
המחיר אינו כולל :
נהלים ותנאי הרשמה
שלב 1 ממלאים את הטופס המצורף למעלה (באופציית החדר בוחרים "Hamayaan trip"), ומציינים בהערות כל דיאטה בה אנו צריכים להתחשב בטיול (כתבו לנו הכל ! הרבה יותר קל להיערך כשאנחנו יודעים מראש). מקבלים מענה (אוטומטי) לאישור ההרשמה.
שלב 2 במידה ואיננו מכירים עדיין, נקיים שיחה קצרה (זה לא ראיון קבלה או מבחן, רק תיאום ציפיות והיכרות). לאחר מכן מצטרפים לקבוצת הוואטסאפ של הטיול. עוד אין צורך לשלם.
שלב 3 מתחילים לחפש טיסות באופן עצמאי בהתאם לנספח לנרשמים או פונים לסמדר שפרטיה מופיעים בדף הפרטים. סמדר היא סוכנת נסיעות עמה אנו משתפים פעולה. סמדר מכירה את הטיול ודרישותיו, ותוכל לסייע בכל ההזמנות. ניתן גם לרכוש כבר טיסות, רק כדאי לוודא שיש אפשרות לבטל או לשנות אותן. ניתן ליצור קשר עם סמדר במייל : smadar@bentours.co.il או בטלפון 050-976-6103
שלב 4 ברגע שיש 8 נרשמים נודיע בקבוצת הוואטסאפ, וכעת ניתן לרכוש את הטיסות ולהתחייב. רוכשים ביטוח רפואי לטיול, ומוודאים שהוא כולל החזר הוצאות אם מבטלים את הטיול מסיבה רפואית או קורונה. את כרטיס הטיסה שלכם/ן אנא שתפו בקבוצת הוואטסאפ - כך נוכל לדעת שיש לכם/ן טיסה, ואחרים שעוד לא קנו יוכלו לקבל רעיון למסלול (זהו מעשה קטנטן שעוזר בענק, לכולם).
שלב 5 עד 60 ימים לפני הטיול, תקבלו לינק לחשבונית לתשלום. התשלום מבוצע באשראי בלבד ובשקלים דרך המערכת אליה תקבלו לינק. מחיר הטיול בשקלים ייקבע לפי השער היציג ביום הוצאת החשבונית בצירוף עמלת ההמרה של חברת הסליקה דרכה אנו עובדים (מחושב כבר במחיר, אין צורך להוסיף). זו האופציה הזולה והמשתלמת ביותר. את התשלום יש להסדיר עד 30 ימים לפני היציאה לטיול. במידה וברצונכם לשלם בתשלומים, אמרו לנו ונשלח את החשבונית יותר זמן מראש. מסמך ה-T&C שלנו מצורף לחשבונית, וניתן לעניין בו לפני שתסמנו כי קראתם/ן אותו.
שלב 6 נפגשים, מטיילים, כיף.
נוהלי ההרשמה - חשוב לדעת
בתיק קטן (כ-45 ליטרים) שאיתו נטייל ביום יום :
בתיק גדול (צ'ימידן קטן וקל, נפגוש אותו בכל הלילות):
ביגוד
האזינו לפרק הפודקאסט שלנו בנושא ציוד כאן
מדריך נוח בנושא ציוד אפשר למצוא באתר של יזהר
או כמובן - סרטון הציוד הטוב ביקום :
נספח 2 – העורף שלנו (או - למה ההרשמה באנגלית ?)
קבוצת המעיין היא שותפות מדריכים ישראלית, אבל החברה עצמה והמשרד שלנו נמצאים בפורטוגל ולמעשה אנחנו שותפים קטנים במשרד נסיעות ותיק בשם Portugal nature trails. המשרד מבצע עבורנו את כל המשימות "העורפיות" כגון חיוב, הזמנות ועוד. את המשימות השונות אנו מנחים לביצוע, לפי תכניות שאנו כותבים לכל טיול. למשל - את רצף הלינה וההסעות אנו קובעים, והמשרד מבצע את זה עבורנו. בזכות שיתוף פעולה זה אנו יכולים לחסוך עבורכם/ן כסף רב, ולתת תמורה מעולה והוגנת במחירים אירופאים שזולים משמעותית מאלו שבארץ. במידה ויש שאלות לגבי הטיול או המסלול - פנו אלינו. לשאלות לגבי החיוב - ניתן לפנות לדיאנה (במייל ובאנגלית ! - info@portugalnaturetrails.com).
נספח 3 – הטיסות
למרות שזה נראה מעט מדאיג בהתחלה - קל מאד להגיע לרייקויק, משפע של שדות תעופה.
לאיסלנד ישנו רק שדה בין-לאומי אחד (Keflavik - KEF), והוא נמצא כשעה נסיעה מרייקויק הבירה. לעיתים במהלך הקיץ ישנן טיסות צ'רטר ישירות לרייקויק, אבל הן נדירות בשנים האחרונות, וגם כאשר הן קיימות הן יקרות להחריד. לכן אנו ממליצים למצוא טיסה דרך אירופה, בשני חלקים, שמגיעה בשעה נוחה לרייקויק. הרבה פעמים מאד נוח לטוס ללונדון (ומשם לרייקויק), להלסינקי, לפריז, או לאמסטרדם (סכיפול).
טיסה הלוך – אם תנחתו עד שעה 16:00 אחה"צ ברייקויק, תוכלו בקלות לקחת אוטובוס משדה התעופה (Flybus) לרייקוויק. את האוטובוס אפשר להזמין מראש או לשלם עליו במקום. הוא יוצא מהשדה כל חצי שעה. האוטובוס עוצר ב-BSI bus terminal, וזה כעשר דקות הליכה מהגסטהאוס.
טיסה חזור – אנו ממליצים להישאר מעט ברייקויק, אפשר אפילו להשכיר רכב ולצאת לעוד כמה ימים באיסלנד (בנספח הבא ריכזנו עבורכם מספר המלצות לעיר). כמובן שאפשר גם להאריך את השהייה בדרך ולבקר בעוד יעד אירופאי בזכות הטיסה המפוצלת.
חשוב ! לכשמצאתם/ן טיסה - שתפו אותה בקבוצת הוואטסאפ ! זה מאד עוזר לשאר החברים/ות בקבוצה.
נספח 4 - המלצות לעיר רייקוויק
הגעתם יום יומיים לפני המפגש שלנו? יש לכם כמה שעות "לשרוף"? בסעיף זה ריכזנו לכם את המקומות והדרך בה אנחנו היינו מבלים ברייקוויק. החל ממקום לינה מומלץ ועד הבית קפה האהוב עלינו.
מקום לינה מומלץ Gistiheimilið Sunna
גסטהאוס צנוע ונחמד במחיר סביר ליעד כמו איסלנד. צוות המקום נעים ולדעתנו לא צריך יותר מזה. נמצא במרחק הליכה קצר מרחוב Skolavordustigur המפורסם. ניתן ללון בו ללא ארוחת בוקר ולקפוץ למאפייה הקרובה ובית הקפה המומלצים בנספח זה.
פרטים נוספים על המלון תוכלו למצוא כאן | למיקום בגוגל לחצו כאן
(במידה ואין מקומות שם ניתן לבדוק גם את Aurora Guesthouse)
כנסיית Hallgrímskirkja
הכנסייה הלותרנית היא המבנה המזוהה ביותר עם העיר והכנסייה הגדולה באיסלנד. ביום בהיר אגב מומלץ לבקר בה ולעלות למעלה (כ-70 מ') למבט פנורמי על רייקוויק. נסו לחשוב מה צורתה מזכירה לכם. נדבר על זה כשניפגש. למיקום בגוגל לחצו כאן.
המאפייה ובית הקפה האהוב עלינו
מבחינתנו, בוקר מושלם זה: לתפוס מאפה קינמון (סינמון רול), לחם טרי, כמה חתיכות גבינה וממרח פסטו ולהתיישב בספסל רחוב או כיכר מרכזית. וככה, תוך כדי אכילה לצפות בעיר המיוחדת ואנשיה מתעוררים להם. בקיצור, בקרו במאפייה הזאת. אם בכל זאת מתחשק לכם ארוחת בוקר קלילה בקרו בבית הקפה Kaktus Espressobar.
עוד קצת ויקינגים - המוזיאון הלאומי של איסלנד
על אף שאנחנו עתידים לדבר רבות עליהם בגרינלנד, אתם מוזמנים בעצמכם לצלול אל העבר ולבקר במוזיאון הלאומי. המוזיאון מודרני ומתקדם (בונוס - יש בו אחלה בית קפה) וביקור בו מציג את ההיסטוריה והתרבות של איסלנד והסביבה לאורך ההיסטוריה. לאתר המוזיאון לחצו כאן | למיקום בגוגל לחצו כאן
מתחם הנמל
בין אם זה ברגל (או על קורקינט) זמן חופשי ברייקיויק צריך לכלול גם ביקור בנמל. בדרך כלל זה יהיה בשביל לאכול משהו. במקרה הזה אנחנו ממליצים על הגלידה כאן והיא תהיה קינוח נהדר לארוחת פיש אנד צ'יפס בדוכן הצמוד אליה Fish and Chips Vagninn.
לא לבלו לגון - כן לסקיי לגון!
בזמן שהמוני התיירים עושים את דרכים אל הלגונה הכחולה המפורסמת, אתם תרחצו בסקיי לגון. לגונה גיאוטרמית טבעית ומסוגננת כמו שרק איסלנד יודעת להציע. הביקור בה אורך לפחות שעתיים והיא פתוחה בין השעות 22:00-10:00. אל תחכו לרגע האחרון והזמינו כרטיסים מראש. לרכישת כרטיסים לחצו כאן | למיקום בגוגל לחצו כאן
נספח 4 (ואחרון) – פרטים לאחרי ההרשמה
בסעיף זה ריכזנו את כל הפרטים שרלוונטים אחרי תהליך ההרשמה, שיסייעו לנו בהכנה לטיול.
מזג האוויר בגרינלנד הינו שונה ממה שאנו מכירים או מדמיינים לגבי החוג הארקטי.
אתחיל בפירוט התנאים :
אז - למה בעצם אנו מצפים ?
אלה שבעת סוגי מזג האויר הנפוצים בקיץ.
עלינו להיות מוכנים לכל מצב ולהכין ציוד טיולים איכותי בהתאם.
- תחזית מעודכנת לרוב ימי הטיול ניתן למצוא בקישור הבא*, זהו קישור למזג אויר בסביבת אזור הטיול, חשוב לומר שמזג האויר הינו מקומי מאד, כך שיכול להיות שהתחזית תהיה לא רלוונטית למסלול בו נטייל...
*האתר אליו קישרתי הינו האתר של השירות המטאורולוגי הנורבגי. מניסיוני באזור זה, האתר נותן תחזיות נהדרות ורלוונטיות.
הדרך היחידה להתמודד עם מז”א הארקטי היא להיערך בשיטת ״הבצל״ :
• שכבה ראשונה (צמודה לגוף) – דקה ומנדפת (גופיית טריקו דקה או טי שירט נעים).
• שכבה שניה – בידוד דק – סוויטשירט, מיקרופליז, אריג דק .
• שכבה שלישית – שנהיה ממש קר – פליז עבה יותר, מעילון פוך, סופטשל עם עובי.
• שכבה רביעית (אבל יכולה לבוא אחרי כל שלב) – מעיל רוח/גשם שיגן מהרוח .
הפרשי השעות הפרש השעות עם ישראל הוא 4-. ז"א שכאשר בישראל 16:00 אחרי הצהריים, באזור הטיול השעה תהיה – 12:00 בצהריים .
הכסף הגרינלנדי הוא הקרונה הדנית (DKK), בטסילק יהיה כספומט, ובמכולת או חנות המזכרות אפשר לשלם באשראי. באיסלנד המטבע הוא קרונה איסלנדית (ISK) ובכל מקום שבו נהיה באיסלנד במסגרת הטיול לגרינלנד יוכלו לקבל אשראי. כל ההוצאות הכלולות בטיול הן חלק מתקציב הטיול, כך שלמעשה ההוצאות היחידות במהלך הטרק הן אישיות (בירה בבר בטסילק, מזכרת וכו).
תקשורת לאורך כל הטרק - לא תהיה לנו קליטה בכלל יהיה עמנו טלפון ליווני, אבל הוא ישמש רק למקרי חירום ותיאום עם הסירות השונות. בטסילק יהיה אינטרנט בקוטג‘ וגם קליטה סלולרית. אין חבילה שניתן לעשות לגרינלנד, אבל ניתן לקנות סים מקומי (לדעתי, לא רלוונטי ליומיים הללו). לאיסלנד ניתן לעשות חבילת גלישה.
הכנה לטיול אנחנו מאד ממליצים שבימים לפני הטיול תנסו לצאת לכמה אימונים שיכללו כמות עליות או מדרגות נכבדת. חשבו על זה שביום ממוצע בטרק נעלה כ-800 מ', וקומה ממוצעת גובהה כ - 3 מ'. מעבר לכך סדרו את התיק ככה שיהיה נוח על הגב לפני היציאה והוציאו ממנו כל מה שאין בו צורך (משהו קל +משהו קל + משהו קל = משהו ממש כבד).
באופן שאינו פיזי, בשנה שעברה יצא ספר מקסים שמרכז בעברית סיפורי עם אינואיטים. שמו הוא “סיפורים גרינלנדים”, נכתב ע”י הנרי רינק. הוא נמצא בחנות מגדלור התל אביבית.
ביטוח ובריאות מחיר הטיול אינו כולל ביטוח בריאות ומטען. סדרו לעצמכם ביטוח כבר עם ההרשמה (הפשוט ביותר, מקופ"ח או חברת האשראי. אין צורך בהרחבת ספורט אתגרי או באיתור) .
חשמל המתח הוא 230 וולט. והשקע בן 2 חורים, עם הארקה בולטת (יורופלאג – סוג E). ניתן
להשתמש בכל תקע ישראלי ללא הארקה (כמו של מטען טלפון/טאבלט). בתקע סטנדרטי
ישראלי לא ניתן להשתמש (סוג H) . בתמונה משמאל מופיע השקע האירופאי. לאורך הטרק לא יהיה לנו חשמל בכלל, רק בקוטג’ בטסילק. הביאו סוללות ניידות ו/או פאנל סולארי.
אז אל תפנו שמאלה, בואו לטייל בגרינלנד ! (ותודה לדויד פיקז)